duminică, 18 octombrie 2009


fundatia 'ileana mustatza"si graficherie (corina vasile) organizeaza un eveniment dedicat lui Eminescu: recital de poezie si expozitie ilustrand poeziile lui Eminescu. dorim sa avem avampremiera pe 6 decembrie apoi pe 15 ianuarie evenimentul propriu-zis.
avem nevoie de oameni care sa se implice in organizare: departament pr(care sa promoveze ideea in diferite locuri, pe bloguri, sa trimita comunicate de presa), tehnicieni, voluntari si participanti: tineri artisti care si pot demonstra ca eminescu nu i o legenda a celor batrani si romantici-in sens peiorativ, ci o parte din noi, sau noi ca parte din el. sa gaseasca in acest eveniment o provocare si o motivare spre a gasi idei care sa te surprinda in primul rand pe tine ca artist, apoi un loc unde se-ntalnesc cei cu daruri, cei cu talent:artisti, actori, poeti, scriitori, oameni de cultura, pasionati de literatura,etc, si, implicit-publicul.
va invit la expozitia de fotografie “o secunda”, 15-30 noi 2009, Carturesti Mall Constanta

Titlul expozitiei vine de la timpul in care se masoara o expunere-secunda. Inca e surprinzator cum intr-o fractiune de timp se pot capta amanunte ale lumii in care traim. Fotografia va ramane mereu un document, chiar daca e realizata in mod artistic, chiar daca e incarcata de realism sau simboluri. Si pentru ca detaliile sunt sarea si piperul prezentului proiect fotografic, in care lumina are un rol foarte important, am sa adaug necesitatea bunei organizari compozitionale-incadrarea, a unghiului care favorizeaza ideea, focusarea, “comunicarea” dintre elemente si apropierea sau departarea de ele. Calitatile unei fotografii se pot constata intr-un instantaneu sau fotografie regizata in studio, intr-un peisaj cu date banale, portret, scena sau natura statica. Consider totusi ca un bun fotograf este cel care are aparatul de fotografiat ca pe al treilea ochi, este atat de rapid incat sa poata surprinda un moment pe care nu l-a observat nimeni altcineva, si-n plus-sa descopere prin propriile-i reflexe cotidianul, sa-l decojeasca si sa-i dea interpretari personale.
va invit la expozitia de fotografie “se-ntampla!”, 26oct-10 noi, cu vernisaj joi 26 oct ora 18, Casa de Culrura Friedrich Schiller, Batistei 15.

Prin imaginile pe care le-am captat nu urmaresc frumusetea fotografiei in mod expres, ci felul cum unele lucruri se leaga, sau impreuna cu alte elemente dau sensuri total diferite de menirea lor. Interesante idei de urmarit sunt: surprinderea unor aspecte din viata cotidiana, predominant citadina, modalitatea de comunicare a oamenilor-prin mici anunturi, care de cele mai multe ori sunt haios exprimate, (expuse in locuri nepermise) sau incoerent formulate; adesea, sub o observare atenta, putem da lucrurilor o interpretare plina de haz, dar nu lipsita de insemnatate. Recomand expozitia oamenilor maturi, care mai stiu sa rada-mai departe de incruntarea zilnica, dar si cei mici pot arunca o privire asupra viitorului…